Terugbetaling ziekenfonds

°

Je ontvangt en betaalt mijn factuur eerst zelf. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Ik ben erkend diëtiste. Hierdoor is het mogelijk een deel van de behandeling vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar voor een diëtistisch consult. 

De meeste mutualiteiten betalen onder bepaalde voorwaarden consultaties bij een erkend diëtiste (gedeeltelijk) terug. De mate van terugbetaling is afhankelijk van ziekenfonds. Bij éénzelfde mutualiteit kan dit regionaal ook nog verschillen. Informeer daarom zeker bij je eigen kantoor.

Intake gesprek

€75*

Op basis van een anamnese en (voedings)advies persoonlijk afgestemd op het individu, wil ik mijn advies op maat meegeven. (PDS, pre-diabetes, vermagering, veganisme, allergieën,...)

Voorafgaand  vraag ik u een voedingsdagboek bij te houden en dit mee te nemen naar het eerste consult. Tijdens dit consult neem ik de ingevulde dagboek samen met u door. Ik vul daarna een anamneseformulier in aangepast aan uw behandelplan. We nemen door welke klachten er zijn waar we aan gaan werken en wat jouw doelstelling is. We zoeken uit waarbij we gaan starten, dit is meestal de 'grootste boosdoener' die we gaan wegwerken en hierbij een nieuwe gewoonte aan gaan koppelen. Alles in één keer aanpassen werkt namelijk niet. Uit jaren ervaring heb ik gemerkt terugval vaker voorkomt als alles dramatisch veranderd. 

Tijdens het eerste consult  bespreken we jouw intakeformulier met de klachten, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en uiteraard jouw wensen, smaak en voorkeuren ten aanzien van de behandeling. Jouw energiepeil en activiteit wordt ook overlopen. 

Na dit gesprek kun je gelijk met PRAKTISCHE verbeterpunten aan de slag om vervolgens na één/twee weken weer terug te komen om te kijken hoe het gaat en waar de volgende stappen gezet kunnen worden. Daarnaast krijg je aanvullend voorlichtingsmateriaal mee om de informatie nog eens rustig na te lezen.

Doorgaans worden er 3 vervolgconsulten ingepland en betaald na een intake. Dit kan ook meer zijn afhankelijk van uw behandelplan (vb. bij emotioneel eetgedrag en bij kinderen/jongeren).

*inclusief ± 30 minuten administratie tijd (uitwerken, opstellen en verzenden behandelplan, adviezen/weekmenu/factuur maken).

* De eerste 4 consultaties worden altijd op voorhand betaald.

Eerste opvolgconsult 

€60

Hier  bespreken we jouw nieuwe ervaringen, vragen, dieetvordering en omgaan met lastige situaties. Nu gaan we dieper in op de minder goede gewoonte en zetten die om in betere gewoonte zodat dit ook weer een routine wordt.  Vastgeroeste gewoontes veranderen is niet eenvoudig omdat deze vaak aangeleerd zijn. Daarom zal ik jou actief verder begeleiden met het aanpassen, variëren en het volhouden van jouw nieuwe leefstijl. Hier wordt ook dieper ingegaan op de producten die je gebruikt.

Verdere opvolgconsultaties 

€35

Hier is het van groot belang regelmatig op consultatie te blijven komen. Ik ben geen verkoper, ik ben gezondheidsmedewerker en wil zeker het beste voor u. Een nieuwe gewoonte moet routine worden en verdere begeleiding is nodig. Deze consultaties zijn zeker niet voor niets. Hier worden de cijfers telkens overlopen, nieuwe doelen overlopen en dit is een tijdschema gegoten. ik noem dit ook wel eens de controle-fase. Ook gaan we dieper in op andere factoren die zorgen voor een betere levensstijl als slaaprituelen, beweging, huidverzorgingsroutine, roken, ...

Het verdere verloop van jouw behandelplan wordt verder besproken net zoals uw vragen en opmerkingen. Er komen speciale thema’s aan bod ( vb. recepten aanpassen, etiketten leren lezen,…). 

We bespreken mogelijke hindernissen die je ondervindt bij het dieet. Samen gaan we dan op zoek naar een gepaste oplossing. Tijdens deze sessies geef ik je extra tips & tricks.


Er kan ook gevraagd worden om een eetdagboekje bij te houden gedurende een bepaalde periode. Deze wordt dan ook tijdens het consult besproken. Aan de hand van deze eetdagboeken kan er een detail analyse worden  gemaakt. Hierbij wordt de volledige calorie-inname en de verdeling van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen berekend en geëvalueerd.

Vragen tussendoor via mail of sms zijn uiteraard gratis.

Lipoless lifestyle 

Wat krijg je mee?

  • 36 ampullen die je elke ochtend neemt en pipetjes 

  • 3 consultaties 

  • Boodschappenlijst voor fase 1 EN fase 4

  • Een checklist die je dagelijks gebruikt om jezelf te reflecteren

  • Een brochure waarin alles duidelijk staat beschreven , document basiskennis voeding, tips & tricks, aagepast receptuur en voorbeeldmenu's

  • Een supplementendoosje dat genomen dient te worden om alle noden aan essentiële vitaminen en mineralen te dekken.

  • Een lintmeter met BMI weergave

  • Optie: bijkomende consultaties mogelijk aan €60/u

 

€320

Annuleren afspraak

Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen via telefoon of e-mail. Wanneer je later afzegt of de afspraak niet nakomt dan ontvang je een rekening van het consult. Deze kun je niet bij de zorgverzekeraar declareren.

 

**

a

  • a

Koptekst 1

Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia