Zoeken

Waarom uw spijsvertering een rol speelt bij het uiterlijk van uw huid


Als voedingsdeskundige heb ik altijd geloofd in de krachtige verbinding tussen de gezondheid van onze huid en onze darmgezondheid. De darmen zijn de hoeksteen van een goede gezondheid. In feite ligt daar 70 tot 80 procent van het immuunsysteem. Als je darmen optimaal functioneren, heb je meer energie, een gezondere huid, een betere mood en een sterker immuunsysteem. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan je darmgezondheid.

Aan de andere kant, als uw spijsverteringssysteem traag is, kunt u constipatie, diarree, een opgeblazen gevoel, hormonale disbalans, huidproblemen en meer ervaren. Ja, het is waar dat wat er aan de binnenkant gebeurt, ook aan de buitenkant wordt weerspiegeld.

Hier is een korte samenvatting om je te helpen begrijpen waarom de spijsvertering een sleutelrol speelt in de gezondheid van jouw huid:

Het helpt om voedingsstoffen op te nemen:

de opname van voedingsstoffen is een essentiële factor voor het behoud van een gezonde huid. Als je darmen niet optimaal functioneren, kan het niet de essentiële voedingsstoffen opnemen die je huid nodig heeft om te gedijen.

Het verwijdert de ophoping van giftige stoffen:


De darmen helpen om gifstoffen te verwijderen, dus als uw spijsvertering is aangetast, verwijdert u gifstoffen mogelijk niet zo effectief. Een slecht functionerende darm kan deze gifstoffen opnieuw opnemen, die in je huid kunnen verschijnen, wat kan leiden tot puistjes, acne en andere veelvoorkomende huidaandoeningen.


Vermindert ontstekingen:


Als uw darmflora uit balans is (officieel dysbiose genoemd), kan dit een lekkende darm en ontsteking veroorzaken. Dit kan leiden tot een immuunreactie in het lichaam, wat resulteert in roodheid, zwelling en uitbarstingen van de huid. Er is onderzoek dat laat zien hoe ons darmmicrobioom verband houdt met acne.

Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

Eet zo puur mogelijk

Ik kan dit gewoon niet genoeg benadrukken.

Blijf bij eiwitten van goede kwaliteit; gezonde vetten, veel groenten, groenten, noten, zaden en peulvruchten. Elimineer verwerkte, verpakte en kant-en-klaarmaaltijden en blijf uit de buurt van suiker en kunstmatige zoetstoffen.

Optimaliseer spijsverteringsenzymen

Het hebben van de juiste dosis zoutzuur in de maag helpt voedsel af te breken, waardoor de spijsvertering wordt bevorderd. Ik raad aan om de hele dag door twee liter water te drinken met een halve citroen in uitgeperst.

Supplementen

Om uw darmen te ondersteunen, raad ik aan om een ​​probioticum te nemen. Ik raad ook aan om onze 'Boost'-formule gedurende 12 dagen te volgen.


Geniet van voedsel dat rijk is aan probiotica

Gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kombucha, zuurkool en kefir, zijn geweldig voor de darmen en verminderen ontstekingen, ondersteunen de spijsvertering en verbeteren de stofwisseling.

Drink voldoende

Probeer elke dag twee liter water te drinken. Dit kan ook door te genieten van wat kruidenthee. Ik probeer voor de lunch mijn kruidenthee van 1,5liter op te drinken.


Eet gezonde vetten

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3- en omega-6-vetzuren zijn de bouwstenen van celmembranen, wat betekent dat ze essentieel zijn voor een gezonde huid. Voedingsmiddelen zoals vette vis, chiazaad, lijnzaad, walnoten, eieren en olijfolie bevatten vetzuren die de huid voeden en belangrijk zijn voor een stralende, zachte teint.

U kunt veel meer informatieve artikelen, voedingsgidsen vinden en ook toegang krijgen tot het gesloten gedeelte van de website bij start van het (Boost)-programma


Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia