Zoeken

Vetverlies vs gewichtsverlies

k krijg regelmatig de vraag: ‘Hoe kan ik zo snel mogelijk gewicht verliezen?’


Liefste vrouwen, er is een groot verschil in GEWICHTSVERLIES en VETVERLIES. Ik denk we het allen eens zijn we liever van ons overtollig vet kwijt zijn?


Ik moet jullie teleurstellen en zeggen dat bij de eerste dagen van het volgen van een streng (crash)dieet voornamelijk water wordt kwijt gespeeld. Jammer genoeg gaat dit gepaard met een deel verlies van de spiermassa en maar een beperkt minimum aan vet.

Hoe trager het gewichtsverlies hoe beter. Klinkt vreemd ?

Maar hoe verlies je nu net de vetmassa ?


❗️Aanpassingen van gewoontes en levensstijl doen wonderen. Ik ga dit blijven herhalen voor diegene die dit al vaker hebben gehoord. Creëer nieuwe routines die ervoor zorgen je de betere levensstijl volhoud. Wees niet te streng en streef naar iets wat haalbaar is op lange termijn.


Vooraleer je gaat experimenteren met speciale diëten omdat je bijvoorbeeld denkt je iets niet verteerd en daarom geen resultaten boekt, bekijk dan eerst of je deze 6 zaken dagelijks toepast:

.

1 : Eet 300g groenten. Heb geen bang aan te komen van een stuk fruit, beperk je daarom tot 2-3 stuks. Fruit en groenten leveren vitamine, mineralen en vezels die bovendien zorgen voor een bulk in de maag.

.

2 : Voeg eiwitten toe, deze zorgen voor een verzadigingsgevoel. Verspreid deze niet enkel bij de maaltijden maar ook tussendoor. Ongeveer 25-30 g per hoofdmaaltijd is een goede portie. Meer is daarom niet beter , want teveel energietoevoer = vetopslag.


3 : Voeg ook vetten toe aan de maaltijden: noten, olijfolie, avocado , ... Beperk de hoeveelheid ❗️want 1g vet levert 9kcal.


4 : Schrap niet alle koolhydraten (zie story onderzoek Seidelmann et al. Koolhydraatinname en -sterfte: een prospectieve cohortstudie en meta-analyse. Lancet Public Health 2018. )


Als je gewicht kwijt wil laat je de koolhydraten ‘s avonds en tussendoor best. Een bord bestaat uit 1/2 groenten, 1/4 eiwit en 1/4 koolhydraten.


5 : Kauw langzaam en eet bewust. Stress en emotioneel eten hangen samen. Een snelle cursus mindfulness eating kan handig zijn voor de dames die hier al eens last van hebben. Ook hoef je niet alles op te eten wat op je bord ligt.


6 : Drink veel water ! Honger en dorst worden vaak verward. Drinkt daarom eerst een glas water vooraleer je iets eet.
Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia