Zoeken

Van muurbloempje naar femme fatale

Enkele maanden geleden kwam er een vrij jong meisje over de vloer. Ze had door een relatiebreuk een laag zelfbeeld gekregen waardoor haar nieuwe beste vriend de snoepkast was geworden. Ze at haar verdriet letterlijk weg en was in een mum van tijd meerdere kilo’s aangekomen. Meermaals probeerde ze de draad op te pikken maar tevergeefs. Haar goede vriendin (en één van mijn cliëntes) had mijn gegevens toegestoken. Diezelfde dag kreeg ik telefoon.


Toen ze arriveerde viel het me erg op ze verlegen en onzeker was. De eerste consultatie is vrij standaard; ik probeer zoveel mogelijk gegevens te verzamelen om dan over te gaan naar het behandelplan.

De eerste week is voor iedereen hetzelfde ; probeer bewust met voeding om te gaan en te beseffen wat je 'slechte' gewoontes zijn. We zoeken dan samen naar valkuilen en gaan na waarom steeds dezelfde routine aangegaan wordt.

Een dieper zicht over het huidige voedingspatroon kreeg ik vanaf week twee. Ik wilde de reden weten naar die vreetbuien bleven opkomen, we zijn zo beginnen brainstormen naar mogelijke oplossingen. Ze creëerde nieuwe gewoontes, ik deelde haar mijn kennis en vaardigheden en later die week zijn we een bezoek gaan brengen aan Albert Heijn. We gingen dieper in over de productenkennis, het lezen van etiketten,... veel informatie op een korte termijn dus.


Door enkel de voeding aan te pakken los je het probleem maar tijdelijk op. Ik heb erop toegekeken de dagelijkse structuur op orde kwam en de verspreiding van de eetmomenten vlot verliepen. Zo eidigde ze met een dagelijkse wandeling, ze kwam tot rust, voelde zich energieker en bovendien was dit een goede afleiding van de snoepkast.

Langzaam aan voelde ze zich beter en dit straalde ze ook uit.


Na een maand was ze al 5kg lichter en had ze een innerlijke rust gevonden. Er viel nog een lange weg af te leggen, zowel fysiek als mentaal. Mensen rondom haar begonnen positieve commentaren te geven over haar uiterlijk. Ze was slanker, zelfzekerder en haar huid zag er ook veel beter uit!


Lang verhaal kort; na een intesieve opvolging van 3 maanden is het verlegen eendje tot een prachtvrouw gegroeid. Momenteel blijft ze in maandelijkse opvolging , controle blijft in deze ontwikkelingsgang het eerste jaar erg belangrijk. Een goede relatie met voeding aangaan heeft tijd nodig.


Mijn boodschap: wacht niet te lang met hulp te zoeken. Miskopen bij Zara, Ben&Jerry's , te dure cocktails drinken en onnodige ‘fancy’ producten aanschaffen zijn een verloren zaak, een investering maken in jouw gezondheid is nooit verloren!

Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia