Zoeken

SHOW YOUR GUT SOME LOVE

Bijgewerkt: 13 nov 2019

Wist je dat het grootste deel van ons immuunsysteem zich in onze ingewanden bevindt?

Je darmen verzorgen is gelijk aan het immuunsysteem beschermen.


Ik heb 3 eenvoudige maar impactvolle tips die iedereen kan proberen om de darmgezondheid te ondersteunen en te verbeteren.

Probeer één stap, liefst alle drie en dit voor minstens een week lang en kijk hoe je je voelt.


Onthoud dat gewoontes worden opgebouwd door kleine veranderingen die je dagelijks probeert toe te passen, dus neem alleen aan wat je kan.


Hier de drie stappen die u best volgt :


1: Vermijdt gasvormige voedingsmiddelen

In één van mijn oudere blogpost staat uitgebreid welke voedingsmiddelen die je best laat. Bekijk deze : https://www.alifestylebyxenia.com/post/last-van-een-opgeblazen-gevoel


2: Eet trager en focus je enkel op de maaltijd

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het is een constante oefening. De eerste stap in de spijsvertering gebeurd in de hersenen wanneer we ons in de zogenaamde "parasympathische toestand" bevinden, of ook wel "rust en vertering" genoemd. Velen van ons wandelen rond tijdens het eten, of eten aan bureaus, voor schermen, al kijkend naar de televisie, noem maar op. We zijn aan het multi-tasken en stressen wanneer we eten, waardoor we in de "fight or flight" modus zitten, wat betekent dat we niet succesvol voedingsstoffen kunnen verteren/absorberen.

Houd dus de maaltijd heilig, ga zitten, leg alle schermen weg, adem, kauw je eten goed, neem voldoende tijd, KIJK naar je eten en let op de kleuren, texturen, smaken. Voor je een volgende hap neemt wacht je tot je mond leeg is. En: Geniet ervan!


3: Hou een voedingsdagboek bij

Wanneer onze darmgezondheid niet op zijn best is, kunnen we last hebben van voedselgevoeligheden. Aandacht besteden aan hoe we ons fysiek, mentaal en emotioneel voelen voor en na de maaltijd is echt belangrijk om deze aanwijzingen te achterhalen.

Begin met het noteren van wat je eet, wanneer en hoe je je voelt na de maaltijd. Denk na wat een trigger kan zijn voor jou en probeer langzaam irriterende voedingsmiddelen te mijden.


En stap voor stap, in een gestructureerde manier, met de juiste ondersteuning, maak je hier een gewoonte van, en verbeter je je levensstijl ;)





Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia