Zoeken

Nieuw dieet gefaald: Wat nu ?

Bijgewerkt: 18 feb 2019


Als je aan een dieet vol hoop gestart bent , maar na een tijd hebt opgegeven, heb je misschien het gevoel dat je gefaald hebt.


Dus laat me duidelijk zijn: je hebt niet gefaald. Het dieet is mislukt.


De meeste populaire diëten zijn gewoon te complex: te beperkend, te weinig calorieën, te vreugdeloos, te duur, te ongelegen , ...


Ja, je voelde je eerst echt goed. Het is wat bekend staat als het wittebroodswekeneffect, wanneer je enthousiast bent over het dieet en de veranderingen die je ziet. En ja, je hebt echt een schaalverschuiving ervaren. Een snelle gewichtsdaling is meestal vanwege het verloren watergewicht, wat vooral waarschijnlijk is als u drastisch koolhydraten vermijdt.


Maar hier is de waarheid: de meeste diëten werken niet op lange termijn omdat ze daarvoor niet ontworpen zijn.


Dus wat nu? Hier zijn vier dingen om nu te doen:


1: Besef dat jij zeker niet de enige bent die dit dieet niet kan volhouden. Steek de fout op het dieet, dat hoogst waarschijnlijk voor niemand op lange termijn zou werken.


2: Bepaal wat niet werkte voor jouw ritme. Was er gewoon niet genoeg voedsel om je te ondersteunen? Waren de maaltijdplannen vol met voedingsmiddelen die je gewoon niet zo lekker vindt? Had het zoveel voorbereiding nodig dat je het gevoel had vast te zitten in de keuken? Ben je uiteindelijk geïsoleerd geraakt van familiediners? Die dingen maken je niet tot een mislukking - ze maken het dieet onverenigbaar met je leven.


3: Bedenk iets wat het dieet wel deed. Heb je een geweldig visrecept gevonden? Bemerk je eigenlijk dat je van groene smoothies houdt? Weet je dat je 's avonds niet elke avond een tussendoortje nodig hebt? Zelfs als dat dieet op de duur niet goed voor je zou zijn, zijn er misschien een paar gezonde gewoonten die je ervan kunt afnemen.


4: Gebruik wat je hebt geleerd. Elke ervaring leert ons iets. Misschien heb je geleerd dat je niet voor altijd wilt stoppen met granen eten, dat het opschrijven van alles wat je eet aanleiding geeft tot obsessief denken, of dat je gewoon niet genoeg van vlees houdt om een ​​eiwitrijk dieet te volgen. Neem wat je hebt geleerd van je dieetpoging, ga wijzer verder en ken jezelf een beetje beter. Dan, de volgende keer dat er een dieet komt en je wordt meegesleept door grote beloften en dramatische getuigenissen, kun je putten uit deze ervaring om een ​​betere beslissing voor JOU te nemen.
Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia