Zoeken

Verklaring : Honger

Bijgewerkt: 16 dec 2018

Wat is het hongergevoel je krijgt tijdens een dieet?Bij honger komt het hormoon ghreline vrij, die zo via de hypothalamus in de hersenen vrijkomt in de bloedbaan. Dit wordt vooral afgescheiden via de maagwand en het stimuleert je om voedsel tot je te nemen. Ghreline bepaalt niet hoeveel je eet, maar wel wanneer je zin krijgt in eten. Zodra we klaar zijn met eten, remt de productie van ghreline en komt er het hormoon leptine vrij. Leptine wordt in het vetweefsel geproduceerd en geeft een seintje naar de hersenen dat we genoeg hebben gegeten en je krijgt een gevoel dat je verzadigd bent.


Wanneer je afvalt, neemt het aantal vetcellen niet af, maar de vetcellen zullen krimpen. Daarom zal iemand met meer vetcellen meer kans hebben om dik te worden


Iemand stopt met eten omdat hij een gevoel krijgt genoeg te hebben gegeten. Maar naast de hongerremmende factoren, spelen andere factoren ook nog een rol. Verzadiging heeft ook te maken met prikkels. Zo reageer je anders op het zien van iets lekkers dan op iets wat je minder lekker vindt om te eten. Wanneer je iets heel erg lekker vindt, ben je geneigd om er meer van te eten. Voedingsmiddelen die veel zout, vet, suikers en smaakversterkers bevatten, zorgen ervoor dat je meer geprikkeld raakt om door te eten, waardoor je de verzadigingsprikkels gemakkelijker negeert.


Dus daarom : zorg ervoor je maag altijd gevuld is met gezonde voeding met voldoende vezels. Snoep met mate en drink voldoende water. Eet dus bewust , 'mindfulness eating' kan hierbij helpen.


#gezondevoeding #gezondvermageren #mindfulnesseating #ghreline


Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia