Zoeken

Goede voornemens


Het eerste deel van het nieuwe jaar is de meest drukke periode van de winter in mijn praktijk. Voornamelijk nieuwe cliënten komen aan de deur kloppen om te starten met het verbeteren van hun voeding en/of het willen stoppen met roken. Hun doel is dan ook het verbeteren van de levensstijl. Wat ik allereerst zeg is ze realistische doelen voor zichzelf moeten bepalen die haalbaar zijn op lange termijn.


Het valt me ook op de covers rond deze periode van het jaar volgeschreven staan met ‘het nieuwe jaar = een nieuwe jij “. Maar dan stel ik mij de vraag; moet je een geheel nieuwe persoon worden om positieve veranderingen in je leven aan te brengen?


De meeste hebben voor de nieuwe start al wel eens 'strenge' diëten geprobeerd voor ze het eerst bij de diëtiste komen (crashdiëten, sapkuren , ‘detoxen’, intermedial fasting, .. ) De reden waarom ze dit vooropgesteld doel meestal niet halen is omdat deze methoden eentonig zijn en absoluut niet blijvend zijn, integendeel. Wanneer we de hele dag sapjes drinken of maar enkele uren voedsel consumeren , voelen we ons gewoon hongerig en moe wat ons terugleidt naar de ongezonde gewoonten die we in de eerste plaats probeerden te overwinnen.


Dus hoe kunnen we deze val vermijden? Zoek een methode die houdend is en werkt.


Bijvoorbeeld:

- Ik wil 20 kg vermageren --> streef naar 5-10% verlies van het lichaamsgewicht

- Ik wil vegan worden --> kies één vaste 'vegan dag' per week

- Ik wil koolhydraten laten --> kies enkel nog voor complexe koolhydraten

- Ik wil ‘clean ‘eten --> Hou een voedingsdagboek bij en probeer stap voor stap gezonde aanpassingen te maken

Het is niet alles of niets. Wanneer je haalbare kleine veranderingen maakt, krijg je de voldoening alsook de juiste motivatie die leidt tot succes. Elke kleine stap doet ertoe, wees niet te extreem in het willen veranderen van jezelf.Nieuw-zuid : Michel De Braeystraat 51 , 2000 Antwerpen
RIZIV nummer : 56403718

BTW 0536 849 468 

  • Black Facebook Icon

©2020 by 'A'lifestyle by Xenia